Schermafbeelding 2015-12-23 om 20.48.10

Beste wensen voor u en een donatie aan het Sophia

Wij van PLCS wensen u prettige feestdagen. Wij hebben namens onze relaties een donatie gedaan aan ” stichting vrienden van Sophia “.

Betere toekomst zieke kinderen 

Dit jaar branden de lichtjes voor onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen van de meest kwetsbare groep patientjes In het Sophia: kinderen die veel te vroeg en/of met een ernstige aangeboren afwijking ter wereld zijn gekomen.

Zij hebben gelukkig een steeds grotere overlevingskans. Dit is te danken aan de toenemende kwaliteit van medische behandelingen. Maar na het verblijf in het Sophia staan deze kinderen nog voor veel andere uitdagingen. Veel van hen krijgen op school last van concentratiestoornissen of hebben moeite met de lesstof. Recent is ontdekt dat bij deze kinderen waarschijnlijk de hogere hersenfuncties onvoldoende zijn ontwikkeld.

Dankzij een uniek onderzoeksprogramma kan het Sophia Kinderziekenhuis de hersenen van deze jongens en meisjes in verschillende leeftijdsfases zichtbaar maken. Dit onderzoek zal inzicht geven in de ontwikkeling van de hersenen van ernstig zieke pasgeborenen.

Doet u ook mee?

Koop voor 5 euro een lichtje {meerdere Iichtjes mag uiteraard ook) via www.lichtjessophia.nl Of stort uw bijdrage op giro 70167 ten name van Stichting Vrienden van het Sophia te Rotterdam.

Samen met u willen wij zorgen dat deze kinderen na een moeilijke start ook een kans op een goede toekomst krijgen. Maak dit mogelijk door een lichtje in de kerstboom te sponsoren!