TSM advanced training

In het kort

Learning ...TSM advanced training van PLCS is de tweede cursus na de TSM basic training en duurt 4,5 dagen dit is inclusief 0,5 dag voor het IBM Tivoli Storage Manager Implementation examen. Het cursusmateriaal is in het engels geschreven maar er wordt in het Nederlands les gegeven. Deze training is een combinatie van theorie en praktijk waarbij hands-on implementatie en beheer van data management met Tivoli Storage Manager versie 7.x ter sprake komen.

Onze TSM advanced training heeft een 100% slaag score! Alle deelnemers aan deze klas hebben het examen in een keer gehaald.Cursus details

76478-zzper-inhuren-stappenplanLes één van de cursus begint met de TSM solution design overwegingen, het doel van deze module is om de student te voorzien van informatie die nodig is voor het ontwerpen en configureren van een TSM-server die in de behoeften van een complexe computer-omgeving voorziet. Na voltooiing van deze module zal de student over voldoende kennis beschikken om relevante hardware configuraties met I/O-subsysteem- en TSM configuraties te implementeren.

De tweede les onderdeel beslaat het onderwerp: Automatiseren van TSM administrative taken m.b.v. macros, SQL select en scripts. In deze les, zullen de studenten leren hoe ze repetitieve administratieve taken met behulp van TSM macro’s en scripten kunnen automatiseren. Studenten zullen daarnaast ook werken met de TSM SQL-interface, die nuttig kan zijn in het verzamelen van aanvullende details en rapportage van de TSM-server.

Les onderdeel drie wordt de TSM server-to-server communicatie besproken. Na voltooiing van deze les, zal de student vaardigheid hebben in het volgende:

  • Het configureren en gebruiken van TSM server-to-server virtueel volumes
  • Configureren en beheren van meerdere TSM-servers met behulp van TSM’s Enterprise Administration functie
  • Taken uitvoeren op meerdere servers
  • Versturen van server- en client events naar een andere TSM server
  • Monitoren van meedere servers en clients vanaf een enkele server
  • Uitvoeren van data replicatie tussen meerdere TSM servers


Les onderdeel vier onderwerp zijn de nieuwe TSM versie 7.x features en upgrade procedure (TSM server versie 5.x naar versie 6.x).

Les onderdeel vijf, TSM probleem bepaling, deze les is bedoeld om studenten te voorzien van een methodologie en gereedschap voor het diagnosticeren en oplossen van problemen in een TSM omgeving. Ook wordt ingegaan op en het beoordelen van veel voorkomende problemen met de TSM-server en client.

Les onderdeel zes, TSM Disaster Recovery Planning en Testen. Na voltooiing van deze les, zal de student aan te tonen vaardigheid hebben in het volgende onderwerpen:

  • Het herstellen van de TSM database in de productie-omgeving
  • Het opnieuw opbouwen van een productie-TSM-server
  • Ramp herstel op een andere server met behulp van de Disaster Recovery Planfile
  • Een kale machine hestel (BMR) uitvoeren met behulp van diverse technieken


Als laaste worden vragen behandeld van het IBM Tivoli Storage Manager Implementation examen.

Meer informatie …

Doel IT professionals en beheerders die fundamentele kennis van IBM Tivoli Storage Manager of de basis cursus gevolgd hebben
Vereiste kennis Algemene IT kennis, basis kennis van backup en dataopslag (storage) aanbevolen vooropleiding is onze TSM basis training
Cursus duur 5 dagen
Aantal studenten 4 minimum – 6 maximum
Prijs € 2500 per deelnemer, USB stick met PDF’s, examen en lunch

Komende cursussen …

No Events

This post is also available in: Engels