Door Pim van der Beek
‘Extreem weer vergroot kans op dataverlies’

De vraag naar hulp bij dataverlies neemt tijdens de zomer toe. Door extreme weersomstandigheden zoals onweer hapert de elektriciteit of valt de stroom uit. Bedrijven kloppen daardoor in de zomermaanden vaker aan voor hulp bij verlies van digitale gegevens. Dat concludeert dienstverlener voor dataherstel Kroll Ontrack. Het bedrijf ziet de vraag naar hulp bij dataverlies in de zomermaanden toenemen.

‘We hebben nu al een stijging vastgesteld in het aantal opdrachten. Hoewel dit natuurlijk ook te maken kan hebben met de economie die zich herstelt, lijkt het grotendeels aan de zomer te liggen’, aldus Jaap Jan Visser, directeur van Kroll Ontrack Nederland.

De leverancier baseert aan de hand van gegevens van het jaar 2007 tot 2009 dat de vraag naar diensten voor dataherstel gemiddeld met 12 procent stijgen tijdens de maanden juni, juli en augustus ‘Dat bevestigt dat het seizoen een invloed heeft op gegevensverlies’, aldus de leverancier.

Visser waarschuwt dat extreme hitte kan leiden tot het vroegtijdig crashen van harde schijven, terwijl een lage vochtigheidsgraad gecombineerd met stof in droge omstandigheden problemen met de statische elektriciteit en verschillende componenten kan bevorderen.
Tips

‘Pas de temperatuur- en vochtigheidsregelsystemen aan tijdens veranderende weersomstandigheden’, luidt het advies. De andere tips zijn algemener van aard: ‘Zorg ervoor dat ict-processen en -systemen kunnen blijven draaien door goed opgeleide ict-beheerders en zorg ervoor dat er een plan is voor back-up bronnen: maak regelmatig een back-up en zorg ervoor dat de back-ups en kritische documenten offsite bewaard worden. Stel gegevens veilig, zodat de gegevens van klanten beschermd kunnen worden tegen natuurrampen en extreem weer.’

Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ecm/4018692/1277020/extreem-weer-vergroot-kans-op-dataverlies.html#ixzz1R8lMIfd0

Bron: Computable.

Note: PLCS helpt u graag bij het voorkomen van dataverlies door goed advies!