Wat gebeurt er eigenlijk na een calamiteit? Wie doet wat? Hoe krijgt u uw gegevens weer op de server? Waar zijn deze gegevens? Zijn ze wel up to date? Waar komt eventuele nieuwe hardware vandaan? Voldoet deze wel aan de specificaties gesteld door de applicaties? Waar zijn de applicaties? Hoe zijn de instellingen van de applicaties ook al weer? Drivers?. Een aantal van deze vragen zijn te beantwoorden met de inzet van onze software oplossingen. Een groot aantal zaken zijn en blijven een vraagteken..

Met andere woorden: Hoelang duurt het eigenlijk voordat u weer ‘normaal’ kunt werken? Door middel van het opstellen van een continuïteitsplan kunnen deze vragen worden beantwoord.

Wij richten ons op het (her)inrichten van uw IT omgeving met als doel goedkoper, stabieler, flexibeler en veiliger te kunnen werken. Prioriteit ligt hierbij in eerste instantie op het inventariseren van uw huidige omgeving en het ontwikkelen van het continuïteitsplan.

Het continuïteitsplan garandeert dat u binnen de afgesproken tijd weer kunt beschikken uw applicaties en zich weer kunt richten op uw core business: geld verdienen. Zo snel mogelijk weer verder werken, bij u op locatie of, in het geval dat dit door een calamiteit niet meer mogelijk is, bij ons in ons volledig ingerichte data center.

PLCS zorgt ervoor dat u kunt beschikken over uw eigen, volledig ingerichte applicaties zonder dat u daarvoor medewerkers van uw bedrijf of de leveranciers van uw applicaties behoeft in te zetten

Om onze oplossing zo goed mogelijk bij uw wensen aan te laten sluiten hebben wij hiervoor verschillende scenario’s ontwikkeld.

1) Back-up bij u in huis

De back-up wordt dagelijks op locatie uitgevoerd. De data wordt via een copy-sync  opgeslagen in ons datacenter. U kunt in geval van calamiteit beschikken over onze infrastructuur alsmede onze kennis. (zie ons Managed Recovery portfolio)

2) Remote back-up

Eens of meerdere keren per dag wordt er een geplande back-up gemaakt van alleen de gewijzigde data objecten. Deze gegevens worden opgeslagen in ons datacenter

3) Continue back-up

Uw gegevens worden direct opgeslagen zodra u op “bestand opslaan” klikt. Er wordt direct een kopie gemaakt van uw document of object. Deze extra kopie wordt opgeslagen op een extra disk of subdirectory op uw systeem. Eens per gepland tijdsmoment worden de kopiegegevens doorgestuurd naar onze back-up server in ons datacenter

4) Maximale veiligheid

Een combinatie van bovenstaande opties geeft u in alle gevallen de zekerheid de gevolgen van dataverlies in geval van een calamiteit tot een minimum te beperken.

Wat leveren wij u in geval van een calamiteit?

Allereerst zorgen wij ervoor dat u, conform afspraken vastgelegd in het continuïteitsplan, weer kunt werken. In dit continuïteitsplan kan opgenomen zijn dat u kunt beschikken over een aantal werkplekken (2 tot max. 60) voorzien van uw software en geheel ingericht naar uw wensen.

Bij het opstellen van het plan houden wij rekening met de ‘zwaarte’ van de werkplek. Behalve data applicaties en werkplekken verzorgt PLCS ook alle andere communicatie voor u. Denkt u aan telefonie, fax en postzaken etc. Het continuïteitsplan wordt in goed overleg opgesteld.

Alle aspecten en acties die bij een calamiteit plotseling een kritische rol spelen komen aan de orde en worden vastgelegd. De noodzakelijke stappen om uw bedrijfsvoering weer op de rit te zetten worden beschreven.

Alles om ervoor te zorgen dat u goedkoper, stabieler, flexibeler en veiliger kunt werken. Want laten we eerlijk zijn het draait toch maar om één ding: zo snel mogelijk weer geld verdienen met uw core business!

Nadat het continuïteitsplan wordt geëffectueerd zal de back-up van uw bedrijfskritische gegevens remote bij ons in het data center plaatsvinden. Hierdoor bent u ervan verzekerd altijd een recente versie van uw bedrijfskritische gegevens ‘onder de knop’ te hebben.