Architectuur Advies

PLCS geeft organisaties en instellingen advies bij het ontwikkelen van een IT infrastructuur architectuur met de nadruk op data management, applicatie data optimalisatie, virtualisatie, big data en cloud vraagstukken.
De complexiteit van de IT omgeving is de laatste jaren sterk toegenomen. De roep om minder complexe, meer flexibele IT infrastructuren tegen lagere kosten vereist inzicht en jarenlange bewezen IT kennis en ervaring. Het kunnen toepassen van nieuwe en verbeterde technologieën is daarbij een vak apart.

Architectuur advies dienstverlening

Onze dienstverlening kan betrekking hebben op de definitie van een meer globale blauwdruk en/of roadmap van uw architectuur, maar kan zich ook specifiek richten op onderdelen van de infrastructuur. In het deelgebied architectuur ligt de nadruk op het schriftelijk vastleggen van een door u gedragen globaal- of detailontwerp.
Ieder advies traject start met een goede inventarisatie van de huidige (storage) architectuur en de business & it eisen. Tevens houden wij rekening met externe variabelen zoals lokale wet- & regelgeving. Dit alles leggen we vast in een rapport welke als basis gebruikt zal worden.

Storage Architectuur advies

Een investering in een verkeerd opslagsysteem kan duur uitpakken, leiden tot ontevreden gebruikers, trage applicaties of erger. Dagelijks zijn onze storage architecten en specialisten bezig met de invulling van vaak strategische storage vraagstukken.
Door onze kennis en ervaring van de meeste storage leveranciers (CISCO, Dell, EMC, HDS, HP, IBM, NetApp, Oracle, Whiptail,) en producten zijn wij in staat u maatwerk advies te leveren. Naast centrale storage-, back-up en archivering vraagstukken, hebben wij ruime ervaring met het ontwerpen en implementeren van uitwijk scenario’s. Samen met u ontwikkelen wij de meest geschikte storage architectuur op basis van de huidige en toekomstige wensen van business en beheerorganisatie.
PLCS heeft succesvol diverse klanten begeleid op het gebied van storage architectuur. Dit altijd vanuit een pragmatische visie, gericht op de lange (3-5 jaar) termijn, kostenefficiënt en passend bij de cultuur en IT historie van het bedrijf.

Frisse blik

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw omgeving? Wilt u een frisse blik op uw IT architectuur inclusief een gedegen advies? Neem vandaag nog contact met ons op, wij helpen u graag verder.

This post is also available in: Engels