Bedrijfscontinuïteit

Toegang tot uw data, daar staan we voor. PLCS – The key to your Information.
Fundamenteel gaat bedrijfcontinuïteit over de bescherming van uw data. De opgeslagen bedrijfsinformatie, in welke vorm dan ook, vertegenwoordigt een waarde of is ondersteunend aan uw dagelijkse business. Een eventuele onderbreking van de toegankelijkheid van deze data, tijdelijk of permanent, kunnen worden geassocieerd met tastbare financiële verliezen voor uw onderneming.

Business continuity

Business continuity is ook meer dan omgaan met de regelgeving, mogelijke terrorisme of natuurrampen. Het gaat over de impact op uw bedrijfsvoering. Een belangrijke vraag voor u als onderneming is dan ook of de bedrijfsactiviteiten voortgezet kunnen worden als gevolg van (elke type van) een mislukking of een ramp.
Onze oplossingen op gebied van business continuity biedt u een doeltreffend middel om waardevolle gegevens te beschermen op basis van kennis, hardware, software en diensten. Het kiezen van een technologie of een combinatie van technologieën begint met een analyse van de mogelijke risico’s voor uw onderneming. Met deze informatie kan er een beoordeling worden gemaakt of de inzet van uw business continuity oplossing de optimale balans weet te bereiken tussen de kosten en de hersteltijd van uw data/applicaties.

RTO, RPO, RCO versus kosten

Belangrijke uitgangspunten welke de basis zijn voor uw business continuity oplossing:

  • Recovery Time Objective (RTO): hoelang duurt het voordat uw essentiële data/applicaties weer actief zijn;
  • Recovery Point Objective (RPO): hoeveel tijd en data mag uw organisatie verliezen tot de hervatting van de beschikbaarheid van uw data/applicaties.

Op basis van een RTO en RPO is te bepalen welke data hersteld moet worden. Vaak wordt er niet naar de Recovery Capacity Objective (RCO) gekeken. Met de RCO wordt in kaart gebracht welke capaciteit uw organisatie nodig heeft tijdens of na een mogelijke disaster. Wellicht kan uw organisatie de basis activiteiten uitvoeren met tijdelijk verminderde performance.  In onderstaand figuur zijn de verschillende oplossingen afgezet tegen de “kosten”:
RTO

Zoals uit bovenstaand figuur is op te maken heeft elke oplossing een prijs. Het maken van een business continuity oplossing is maatwerk. Want er zijn meerdere mogelijkheden om uw data veilig (data protectie) te stellen en te herstellen na een disaster (disaster recovery). Alleen de vraag is welke oplossing voldoet aan uw eisen, daar zijn wij voor om u hierin te adviseren en te begeleiden.

Meer informatie over Business continuity oplossingen

Of u nu overweegt om een business continuity oplossing te implementeren, of al een business continuity oplossing heeft, de specialisten van PLCS denken graag met u mee. Neem contact op met de specialisten van PLCS om uw mogelijkheden te bespreken.