Sponsoring:

PLCS is sponsor van onder andere:

Zinge!

Het leukste en beste jeugdpopkoor van Nederland! Winnaar van diverse wedstrijden en gewoon geweldig om te luisteren en te bewonderen.

Roparun team 287 “Medicom4life”

PLCS ondersteunt team 287 Medicom 4 life financieel met een donatie voor de Roparun 2012. Naast team 287 ondersteunen wij al 10 jaar ook team 64 en sinds kort ook teams: 151 en 288. PLCS is blij deze 4 teams te kunnen ondersteunen voor het goede doel.

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

www.svenchallenge.nl

Sven is de zoon van een zakenrelatie van PLCS. In april 2007, op 10 jarige leeftijd, werd bij Sven de ziekte Leukemie geconstateerd. Twee lange zware jaren met heel veel chemokuren volgden. Sinds april 2009 zijn de behandelingen klaar en het gaat gelukkig heel goed met Sven; hij heeft zijn strijd gewonnen.

Sven wilde heel graag ‘iets terug doen’ voor de mensen die zoveel voor hem gedaan hebben die twee jaar. In de eerste plaats het Kinderoncologisch Centrum van het Sophia Kinderziekenhuis, van waaruit belangrijk onderzoek wordt gedaan naar Kinderkanker en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. En in de tweede plaats voor de Doe Een Wens Stichting, die zijn grootste wens (Graceland bezoeken) hebben vervuld.

www.roparunteamzhz.nl

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, over een afstand van ruim 500 kilometer en wordt georganiseerd door de Stichting Roparun.

De deelnemende teams zamelen geld in door verkoop van loten, sponsoring en akties. Opzet van de Stichting Roparun is om de opbrengst direct ten goede te laten komen aan kankerpatienten en de kwaliteit van hun leven zoveel mogelijk te verbeteren. Afgelopen jaar waren er zo’n 190 teams in touw voor dit doel, waaronder het team van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, met de vrijwiliggers van de stichting waren er dus zo’n 5000 mensen in touw voor de Roparun!

www.freemorgan.nl

PLCS heeft de website en verdere webhosting kosten voor zijn rekening genomen voor de organisatie welke zich in spant om de orka Morgan weer in vrijheid te krijgen.

www.whalesalaska.org

Website voor publicatie van wetenschappelijk onderzoek naar dolfijn en walvisachtigen rondom Alaska.

www.stichtingvrijspel.nl

Stichting Vrij Spel is in 1983 opgericht en heeft tot doel kindervakantiewerk te organiseren voor kinderen van 5 t/m 13 jaar in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Stichting Vrij Spel, zorgt ook dit jaar weer voor een viertal weken speelplezier. De vakantiewerkweken worden mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers, de gemeente, adverteerders van het programmaboekje en sponsoren.

Jaarlijks zijn zo’n 60 vrijwilligers actief voor stichting Vrij Spel.

www.hawaiioasis.org

The Hawaii OASIS (Odontocete ASessment around ISlands) project is a long-term multi-species study of whales and dolphins around the Hawaiian Islands. Efforts focus primarily on the less-well studied odontocetes. This research has been ongoing since February 2000, initially under the auspices of Dalhousie University, and since September 2005 through Cascadia Research Collective, a non-profit research organization based in Olympia, Washington, USA. This research is being coordinated by Dr. Robin Baird of Cascadia Research, but involves collaborations with researchers from several U.S. government labs, universities, and non-profit groups.