Services

ServiceMeer gebruikers, nieuwe applicaties, e-commerce en de toenemende eisen die aan bestaande systemen worden gesteld maken centrale opslagsystemen steeds belangrijker. Jaarlijks groeit de vraag naar opslag van onze data. Dit levert grote beheersproblemen op voor IT-managers. PLCS helpt klanten bij het ontwikkelen van een uitgebreide data management strategie gericht op data classificatie en de levenscyclus van uw data.

De activiteiten van PLCS omvatten onder andere consultancy en services op het gebied van storage services management (o.a. Back-up – Recovery, Disaster Recovery en Storage Area Network. PLCS ondersteund alle gerelateerde gebieden rondom dataopslag, van archiveren tot het snel beschikbaar maken van data. Daarnaast heeft PLCS ook ervaring met storage cloud gebaseerde oplossingen.

Storage Services

Consultancy op het gebied van Storage Management; wij leveren een design en implementeren bij u een oplossing of we definiëren een stappenplan, al naar gelang uw wensen. Daarnaast leveren wij ook de volgende diensten:

  • Technical consultancy
  • Solution consultancy
  • Storage Management
  • Storage Architecture
  • Storage Services

Wij bezoeken U op uw lokatie of assisteren U via remote ondersteuning. Onze ervaren en gecertificeerde consultants en beheerders zijn beschikbaar op ieder moment.

Voor kortlopende services hebben wij diverse vormen van levering ontwikkeld, de meest gevraagde oplossing voor ad-hoc ondersteuning is ons call units model. Dit werkt als een strippenkaart model.

U neemt contact met ons op waarna wij uw verzoek in behandeling nemen en u een bevestiging toesturen per e-mail met een uniek kenmerk nummer. (call referentie nummer).  Indien nodig ” kijken ” we live mee in uw omgeving of maken een afspraak om u te bezoeken.

Disaster Recovery – SLA – RTO/RPO

Wij zijn experts op dataopslag, back-up en (disaster) recovery gebied. Onze unieke en bewezen aanpak is de sleutel tot succes. Voor een duidelijke en vooral haalbare en betaalbare disaster recovery strategie is informatie onmisbaar.

Middels de inzet van  software brengen wij deze informatie automatisch in kaart. Hierna kunnen onze mensen samen met uw organisatie aan de slag om applicatie-ketens in beeld te brengen en te relateren. Wij leveren dan een back-up service catalog op waarmee de afdelingen in uw organisatie hun behoeften kunnen afstemmen ten opzichte van de bestaande of nog te maken SLA (service level agreements).

In deze SLA documenten samen met de back-up service catalog komen zaken aan de orde als RTO/RPO waarbij geaccepteerd dataverlies ten opzichte van productie verlies gerelateerd worden aan de bedrijfsvoering en risico management beheersing. Alles draait om kosten en tijd immers…

Services en afspraken

Onze diensten zijn af te nemen per gehele dag voor onsite bezoek en per uur als wij op afstand bij u kunnen werken. Wij werken op allerlei niveau’s, van beheer activiteiten tot architectuur ontwikkeling.

Als u bij ons een afspraak maakt dan bevestiging wij deze middels een e-mail met een consultbevestiging.

Wij werken projectmatig en altijd op basis van een offerte en een Statement Of Work (SOW) en een heldere en duidelijke planning waarin uw en onze afspraken verwoord staan.


This post is also available in: Engels