Call Units – remote assistentie

Wat zijn Call-units?

Assistentie op afstand, op die momenten die u wenst, experts onder de knop!

De call units strippenkaart is ontstaan vanuit de behoefte dat een klant ondersteuning wenst op diverse tijden en via verschillende mogelijkheden. Het even snel bellen met een vraag loopt soms uit op een telefoongesprek van uren. Om dit voor alle partijen goed op te lossen is er een call units “strippenkaart” ontworpen.
Deze kaart geeft recht op een aantal uren ondersteuning via welke manier dan ook ( inbellen/ telefoon / email / VPN).

In deze module heeft u de beschikking over een aantal uren ten behoeve van ondersteuning op afstand. Deze ondersteuning kan geleverd worden door middel van het connectie op uw VPN/firewall of via onze eigen methodieken (teamviewer of gotomeeting) en via telefonisch of email contact.

LEVERING

Voor de genoemde prijs die u bij aangaan van het contract betaald, ontvangt u 24 call-units, elke unit is goed voor één uur ondersteuning.

Het is ter beoordeling van de support-afdeling of een geplaatste call inderdaad een call-unit is. De responstijd voor een call unit support verzoek bedraagt 4 uur.

ZILVER MODULE

Deze module biedt u ondersteuning tijdens kantooruren van 09:00 tot 18:00 uur.
De kosten hiervan bedragen € 2.750,00 exclusief BTW

In deze module heeft u de beschikking over een aantal uren ten behoeve van remote ondersteuning. Deze remote ondersteuning kan geleverd worden door middel van het inbellen op uw inbelfaciliteit danwel via telefonisch of email contact.

LEVERING

Voor de genoemde prijs die u bij aangaan van het contract betaald, ontvangt u 24 call-units, elke unit is goed voor één uur ondersteuning. Het is ter beoordeling van de support-afdeling of een geplaatste call inderdaad een call-unit is.

De responstijd voor een call unit support verzoek bedraagt 4 uur.

GOUD MODULE

Deze module biedt u ondersteuning aan voor 24 uur, 7 dagen in de week.
De kosten hiervan bedragen € 4.350,00 exclusief BTW.

In deze module heeft u de beschikking over een onbeperkt aantal uren ten behoeve van remote ondersteuning. Deze remote ondersteuning kan geleverd worden door middel van het inbellen op uw inbelfaciliteit danwel via telefonisch contact.

LEVERING

Voor de genoemde prijs die u bij aangaan van het contract betaald, ontvangt u onbeperkte call-units, elke unit is goed voor één uur ondersteuning.

Het is ter beoordeling van de support-afdeling of een geplaatste call inderdaad een call-unit is.

De responstijd voor een call unit support verzoek bedraagt 4 uur.

PLATINA MODULE

Mocht u onbeperkte support wensen, dus 7×24 uur, het gehele jaar door, dan kunt u een Platinum supportpack afsluiten. Dit supportpack wordt op maat voor u samengesteld. Indien er configuratie wijzigingen optreden dan dient u deze ons per direct te melden. Wij zullen dan uw support overeenkomst aanpassen.

Frequently Asked Questions

Waarom Call-units?

Call units (CU) zijn ontworpen om eenvoudig assistentie op afstand te verlenen aan klanten.

Wat houdt assistentie op afstand in?

Wij verstaan onder assistentie op afstand het volgende: – telefonische ondersteuning – ondersteuning per email – op afstand ondersteunen m.b.v. teamviewer of via vpn verbinding – het uitwerken van vragen in kant en klare antwoorden.

Wat kan ik als klant doen met Call-units?

U kunt ons bellen als u vragen heeft, telefonische assistentie wenst of desgewenst kunt u ons laten inbellen om akties uit te voeren.

Mag ik Call-units ook inzetten voor andere doeleinden zoals een consultant die onsite komt?

Nee, hiervoor zijn de consultancy en dienstverleningsafspraken van toepassing.

Hoe werkt het geheel met Call-units?

De strippenkaart wordt vooraf aangeschaft en moet gelijk voldaan worden. Elke unit is goed voor 1 uur ondersteuning. Indien de kaart bijna op is, wordt de klant en de partner op de hoogte gesteld. De klant kan dan besluiten een nieuwe kaart aan te schaffen. Alle kaarten hebben een inhoud van 24 Call units die genummerd zijn. Via de website kunt u zelf zien over hoeveel call-units u beschikt. Wij gebruiken de nummers van de call-units als tijdsverantwoording en rapportage.

Wat als een probleem niet opgelost kan worden door middel van Call-units?

U kunt ons dan inzetten door middel van de standaard consultancy afspraken.

Hoe meld ik een probleem aan door middel van Call-units?

U kunt op de support portal inloggen met uw eigen gebruikersnaam en code. Hier kunt u ook problemen aanmelden en tevens het call-unit nummer vermelden. Wij nemen dan contact met u op en gaan voor u aan de oplossing werken. Onze support portal kent een uniek nummer als referentie toe aan uw vraag of probleem.

Hoe lang zijn de Call-units geldig?

De strippenkaart is een jaar geldig. Stel dat u klant binnen dit jaar geen support afneemt, dan kunt u besluiten om de openstaande strippen om te ruilen voor een dag consultancy of maintenance.

Kost iedere vraag ons een Call-unit?

Nee, vragen die rechtstreeks beantwoord kunnen worden tellen niet als Call-unit.

This post is also available in: Engels