Die vraag stelde ik telefonisch aan de lokale Italiaanse IJssalon, Gelateria Lorenzo: een mooi familiebedrijf waar je op zonnige dagen tot om de hoek dicht op elkaar op je beurt wacht voor een lekker ijsje. (Pre Corona tijd, nu sta je 2 straten verder)… De reden voor deze vraag was niet standaard. Wij kijken ook nieuws, zien en horen allerlei zaken, en dan wil je toch iets doen. Mij aan een bed zetten in de verpleging.. geen goed plan als je iemand nog in leven wilt houden, ik kan een plastic kamerplant dood laten gaan ondanks allerlei duidelijke instructies.

Dus het plan voor 35 liter ijs was geboren, meer eigenlijk toen de ijssalon ging bezorgen en hij netjes 1 liter voor onze voordeur zette. “Ga je het financieel redden vroeg ik”, “gaat erg spannend worden” zei hij `”we verdienen bijna niets nu” .. het plan kwam iets later toen ik de beelden zag van verpleegkundigen die hard werken om onze geliefden te verzorgen in ziekenhuizen en verpleegtehuizen. Dus die 35 liter gaat naar het lokale verpleeghuis “de Blije Borgh“ in Hendrik Ido Ambacht. Ook een beter plan dan zelf de vriezer vol zetten met ijs vonden we thuis.. (ondanks dat ik het zelf ook wel een strak plan vond)

Na overleg met hoofd van de keuken van de Blije Borgh, Ron bleek 35 liter voldoende voor een ijsje voor de bewoners en alle personeel.

Nu mijn oproep aan mijn lief netwerk van lokale collega ondernemers:  doen jullie mee?  het is eenvoudig geregeld, enige wat nodig is dat je de ijssalon belt, die stemt af met de Blije Borgh en je krijgt de rekening. Als we iedere week of twee weken dit vanuit een bedrijf laten sponsoren, helpen we vele mensen, het verpleeguis en de ijssalon! Je kan dit uiteraard in alle vormen uitvoeren. Denk aan de lokale bakker etc, maar stem vooral af met een verpleeg of verzorgingshuis in je regio. Mijn ervaring is dat ze er blij mee zijn!

Wie doet er mee? Mooie sponsoring, hoop plezier! Voor de lokale collega’s – neem gerust contact op. #helpdezorg #steunelkaar

Bij Gelateria Lorenzo kennen ze inmiddels de klappen van de zweep, dus met direct met hen overleggen kan ook: www.gelaterialorenzo.nl

Peter & Inge Pijpelink, PLCS BV