Over PLCS

logo-plcs-klein.gifPLCS is opgericht in 1999 met focus op het verlenen van hoogwaardige consultancy met betrekking tot Disaster Recovery en bedrijfscontinuïteit. PLCS is door de jaren heen bekend geworden als de expert op IBM Tivoli Storage Manager gebied.

Behalve IBM TSM leveren wij ook andere producten (o.a. Veeam, CommVault). Wij bespreken met een potentiële klant altijd eerst de behoefte en leveren dan de juiste passende oplossing. Niet iedere klant heeft behoefte aan een Enterprise oplossing, soms is voldoende ook genoeg.

PLCS is in de afgelopen jaren een gerespecteerde speler in de storage markt geworden. Dankzij de jarenlange ervaring binnen allerlei verschillende vertikale marken, zoals overheid, financiële instellingen, industrie, telecom en- nutsbedrijven, geven de medewerkers van PLCS uw organisatie een deskundig advies en helpen uw organisatie met de implementatie en het in produktie nemen van storage oplossingen. PLCS heeft geen externe financieringen en beschikt over een gezonde financiële status. Daarnaast beschikken wij over een zeer uitgebreid trainingscomplex met 8 werkplekken.

Demolab

PLCS beschikt over een ruim demolab met een oppervlakte van 160 vierkante meter. In dit demolab kunnen bijvoorbeeld Proof of Concept worden uitgevoerd en ontwikkeld, in het lab zijn ook reeds werkende oplossingen operationeel en beheerd te zien. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld email archivering en uiteraard alle IBM Tivoli storage produkten.

Producten

PLCS heeft rondom Tivoli Storage Manager (TSM) een aantal producten ontwikkelt die het gebruik en beheer van TSM vereenvoudigen. Deze “Ready for Tivoli” gecertificeerde producten zijn:

  • Media Manager voor TSM. Een oplossing waarmee het beheren van tapes binnen een TSM omgeving verregaand wordt geautomatiseerd.
  • Reporter for TSM. Ebusiness intelligence en data wharehouse waarmee uitgebreide rapportages kunnen worden gemaakt over de TSM omgeving en waarmee pro-actief beheer kan worden gedaan met betrekking tot, bijvoorbeeld, capaciteitsmanagement.
  • Process Manager for TSM. Oplossing om grotere TSM omgevingen volledig automatisch aan te sturen voor alle administratieve taken. Uitstekende uitnutting van alle disk en tape resources en veel minder handmatige interventies.

Diensten

Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn levert PLCS ook een aantal unieke services zoals:

  • Call units, een mogelijkheid om via PLCS remote support te krijgen op de TSM omgeving.
  • Site survey – Health Check (Een onderzoek bij de klant naar zijn complete storage omgeving.)

Wij levert hoogwaardige kennis in de vorm van consultancy en support dienstverlening. PLCS werkt middels een projectmatige aanpak op basis van een Statement Of Work (SOW).

PLCS is reseller van software van IBM Tivoli Storage Manager en derde partij producten (zoals Cristie, TSMmanager, Docave,  Veeam, Commvault).

 

This post is also available in: Engels